Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her får du svar på de vanligste spørsmålene om ENJO. Har du andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss!

Hva er ENJO?

ENJO er navnet på et verdensomspennende selskap som produserer verdens beste rengjøringssystem, der du vasker helt uten bruk av giftige kjemikalier. Selskapet har i nesten 30 år levert sine rengjøringssystem til folk som er opptatt av helse, miljø og kvalitet.

Blir det ikke riper når man bruker mikrofiber?

Det er en myte. ENJOs fiberteknologi er så avansert og med så høy kvalitet at det ikke resulterer i riper. Det er mulig at mikrofiber med lav kvalitet kan resultere i riper, men det selger ikke ENJO.

Hvordan finner vi ut hva man skal gjøre hvor?

Det står enkelt forklart på hvert enkelt produkt. I tillegg kan du få produktene demonstrert dersom du ønsker det. Ta i så fall kontakt med ENJO Norge og vi finner en  forhandler i ditt distrikt. Det finnes også videoer som beskriver hvordan de ulike produktene skal brukes.

Skal man bare bruke vann i tillegg til fiberkluten?

Ja, litt avhengig av hva du vasker, men du skal hovedsakelig bruke rent kaldt vann på kluten eller moppen. Enkelte produkter skal man ikke bruke vann med i det hele tatt, de skal bare brukes tørre.

Hva mener dere med at ENJO er bra for helsa?

Såpe og rengjøringssprayer inneholder mange giftige kjemikalier. Vi vet at disse bidrar til økt astma og allergi, luftveisplager og i verste fall kols. Flere fagfolk mener disse rengjøringsmidlene burde være forbudt. Bare tenk deg hva sprayer og såper medfører av giftspredning i et miljø der små barn oppholder seg. Har du tenkt på at små barn kan få i seg giftige kjemikalier hvis de leker på gulvet som du har vasket med såpe?

Uten kjemikalier - betyr det at dere ikke bruker rengjøringsmidler?

Det stemmer. Rengjøringsmidler er byttet ut med mikrofiberteknologi og rent vann. Vi kaller det ENJOtex-fiber.

Men blir det virkelig rent uten å bruke såpe?

Å ja, faktisk blir det langt renere med bruk av mikrofiber fremfor såpe. Undersøkelser Teknologisk institutt har gjort for NRK Forbrukerinspektørene, viser at det blir betydelig mye renere når man vasker med mikrofiber fremfor bruk av såpe og rengjøringsspray.

Er det dyrt å få et kjemikaliefritt hjem?

Å investere i en full pakke koster ca 8000 kroner. Da har du alle produkter du trenger til å rengjøre alle rom i huset. Ettersom produktene kan brukes om og om igjen i mange år, har produktene en lav livsløpskostnad. Du sparer inn en pakke etter litt over ett år ved vanlig bruk. Men det aller viktigste er kanskje hvor mye du sparer helsa.

Blir det ikke mye utslipp av mikroplast?

Miljødirektoratet, som har rådført seg med Stiftelsen Miljømerking (Svanemerket) konkluderer med at mikrofiber ikke er noen vesentlig kilde til utslipp av mikroplastpartikler. Mikrofiberkluter er spunnet på en måte som gjør at de avgir svært lite fibre under vask sammenlignet med andre tekstiler. Når vi i tillegg vet at tekstiler er en relativt liten kilde til utslipp av mikroplast i Norge (slitasje fra bildekk utgjør ca 20 ganger mer), mener fagmiljøene at miljøfordelene ved å bruke mikrofiberkluter oppveier eventuelle ulemper.