Posted on 1 Comment

Terjes jul – DIY (for gutta)

Terje Scheen er Mannan bak Enjo Norge. Og i likehet med så mange andre gründere har Terje (den nødvendige?) innstillingen “selvgjort er velgjort”! Han har bygget opp hele salgssytemet, som også brukes i resten av Enjoverden, og det interne datasystemet til bedriften vår.

Med salgssystemer og dataprogrammer er ikke det eneste Terje bygger. Han har nemlig noe som vi tør påstå at 99,9 % av alle gutter (i denne sammenhengen er man gutter til man fyller 100) ønsker seg. Vi snakker om et 600 kvadratmeter stort lekerom!!!! Også kalt garasje, verksted, hobbyrom og lager. En såkalt Man Cave. Hva som foregår nedi der vet bare medlemene av “Drøbak Moped og Sladreklubb”, men vi kan jo gjette…

Bærekraft handler om mer enn vegetarmat nemlig. Det handler kanskje først og fremst om en viss nøysomhet. Om å ikke forbruke over evne. Men i stedet bruke evnene sine og de ressursene man allerede har. Det å lage noe selv, gjenbruke, fikse og mekke er samtidig ren terapi. Og gjør man det sammen med andre, snakker vi jo gruppeterapi. Kan være samfunnsøkonomisk lønnsomt til og med det!

Enten du har en 600 kvm kjeller eller en liten snekkerbu i garasjen, kan du komme i gang med mekking. Såkalt DIY (do it your own) for gutta!

Her får du Terjes tips til å komme i gang + julegavetips:

Det er jo så forskjellig hva folk kan, interesserer seg for, eller har muligheter for å gjøre. Men har du lyst til å mekke er det bare å hoppe i det! Du kan for eksempel kjøpe en moped på finn som trenger en strekk. Det er opp til deg hvor fin den skal bli, men målet er å ta en mopedtur i vårsola. Det finnes jo ikke noe koseligere enn det!

Lytt til erfarne fjellfolk. Kjenner du ingen du kan spørre er internett alltid et bra sted å søke etter svar. Det finnes forumer, facebookgrupper og youtubevideoer som kan få deg i gang. Og, kanskje finner du andre likesinnede i nærheten så du får deg noen mekkekompiser med tide.

For å komme i gang i garasjen må du ha verktøy. Men det nytter ikke å ha all verdens verktøy om du ikke har orden i det. Anbefaler å investere i en verktøyvogn. Det er en skuffeseksjon med alt fra skrutrekkere og fastnøkler, til skraller og sveisestenger! Da har du mye av det du trenger på ett sted, systematisert slik at du har litt orden i “sysakene”.

En slik vogn koster en del, men er en investering du ikke kommer til å angre på. Jeg vil også si at det er en mer bærekraftig løsning enn å kjøpe mange “småsett” med tilhørende emballasje og frakt.

verktøyvogn1      verktøyvogn2

God jul fra Terje!

Posted on

Grønnere julefeiring del 3: TID

Tidligere i desember har vi skrevet om hvordan man kan feire julen litt mer på den grønne siden. Vi har skrevet om mat og om gaver som setter mindre fotspor og gir bedre samvittighet. I dag vil vi vie litt tid til, ja nattopp, tiden vår. For tid er faktisk det eneste vi har. Her og nå.

Dårlig tid, tidsklemme, tidstyv, tidsbesparende, tidsjag, utidig…. Det finnes så mange ord og uttrykk som beskriver tiden vår med negativt ladet fortegn. Tidsånden bærer mest preg av at vi har problemer med å været tilstede der vi er, med de vi har rundt oss. Med distraksjoner fra alle slags apper og dingser. Apputviklere konurrerer om å skape programmer som trenger dypere ned i hjernen og psyken vår og gjøre oss avhengig. Men, hva om vi gjør et realt forsøk på å ta tiden tilbake midt i julestresset? Kutte ned på antallet aktiviteter. Senke kravene til oss selv og andre. Legge fra seg telefonen. Puste. Være til stede. Nyte maten. Hvordan skal vi få til det? Her er noen forslag:

Prioriter det viktigste. For deg. Si i fra til de rundt deg og gjør avtaler som reduserer stresset. Avtal hva som skal gjøres. Og like viktig, ikke gjøres. Del på oppgavene. Tenåringene kan godt hjelpe til (gud forby!). Se våre beste vasketips, som gjør i det minste vaskejobben lettere og morsommere.

Stek ribba dagen før! Da slipper du stresset med at alt skal gjøres samtidig som at svoren skal poppe i nøyaktig riktig øyeblikk.  Les Trines ribbetips her. Og Mayas ribbetips her. Begge kan bidra til litt lavere skuldre på selveste julaften.

Kutt ned på gavene. Du kan du gi bort symbolske gaver eller noe du allerede har. Gi bort noe spiselig eller nyttig. Du kan droppe hele gavestyret i sin helhet eller delhet. Så lenge det er i overenskomst med alle involverte, er det jo alt i orden! De minste barna er ofte de som får mest gaver, men som samtidig har minst glede av det hele. Det går an å la vare. Faktisk. Bruk heller TID med barn(ebarna). Spill kort. Sett deg på gulvet. Lek gjemsel. Det var den jula bestefar slo tenåringen i <fyll inn navnet på det kuleste dataspillet>! Jeg er rimelig sikker på at det vil inn i familiens felles minnebank i større grad enn ett dataspill til.

Handle på nett så du slipper å gå rundt i butikkene og virre (lille julaften). Da må du uansett handle før helgen er omme, for å få det i tide til jul. Og da har du jo en hel uke igjen til å roe ned før julaften!

Bestem deg for å logge av når jula ringes inn. Eller helst lit før. Skru av telefon. Slett facebook, snap og alt annet tjafs fra telefonen om nødvendig. Det er jo bare å laste det ned igjen i januar, ikke sant?

 

Posted on

Mayas salte juleribbe

Om du har ringt til Enjo, enten som kunde eller som forhandler, er det stor sannsynlighet for at du har snakket med Maya. Verdens søteste Maya Scheen, som har vært hos Enjo siden tidenes morgen. Sånn omtrent. Som kjenner Enjo inn og ut. Som har et svar på det meste. Og har hun ikke det, så finner hun nok ut av det. Akkurat i dag har hun svaret på juleribba.

I gamle dager hadde de fleste salta ribbe til jul. Det var den måten de kunne bevare kjøttet på, og jeg er «fleska» opp på salta ribbe hjemmefra, sier Maya med et smil. Har du lyst til å prøve å lage saltribbe til jul, får du fremgangsmåten av Maya her.

Salta ribbe:

1. Legg ribba i store stykker på en seng av grovt salt.

Dette bør gjøres helst i 3-4 uker før jul, men en drøy uke går også. Har du kortere tid, kan du dele ribba i litt mindre biter før salting slik at kjøttet blir “gjennomsaltet” i tide. Ribba kan ligge i kjøleskap uten å dekkes til. Strø godt med salt over ribba også.

2. Dagen før du skal bruke den.

Legg stykkene i vann over natten i romtemperatur. Husk å dele opp ribba i serveringsstykker.

3. Kok ribben

Kok ribbebitene i 2 timer i en stor kjele. Stek deretter ribbebitene i langpanne i stekeovn på 180 grader i en halv til trekvart time. Bruk kokevannet fra ribba til å koke potetene i.

Tilbehør: ertestuing, poteter, rødkål og surkål.

saltribbe

Nb! Husk å kjøpe gladgris da 🙂

Posted on 3 Comments

Hva er vitsen med Enjo?

ENJO? Hva er det for noe? Vaskekluter laget av plast? Hva er vitsen med det? Det høres jo ikke særlig miljøvennlig ut akkurat. Og kjemikaliefritt? Består ikke verden av kjemikalier da? Men altså… Hør nå her:

ENJO er et rengjøringssystem som gjør det mulig å vaske rent (6 ganger renere faktisk) enn med såpe. Det er trygge og effektive rengjøringsprodukter laget av fibertråder. Tykkere enn mikrofiber, men mye tynnere enn vanlig tråd. Ja, også er det laget av plast. Jeg kommer tilbake til det.

ENJO har utviklet et spekter av produkter til ulikt bruk. På samme måte som det selges én type såpe til toalettet og en annen til kjøkkenbenken, har ENJO ulike fiber til ulikt bruk, slik at det virker, men samtidig er skånsomt mot overflatene. Det vil si a klutene ikke ødelegger (sliper ned) gulvet eller spisebordet ditt, slik man kan oppleve med andre mikrofiberkluter.

Vi selger en pakke som heter ENJO Pure. Den inneholder alt du trenger for å legge om til ENJO i hele huset og kaste ut såper og vaskesprayer for godt. Og med kjemikalier mener vi de kjemikaliene vi vanligvis tenker på når det er bilde av flammer, kryss og dødninghoder på baksiden av emballasjen. De med advarsler om å skylle med rikelig vann og kontakte lege ved svelging, sprut i øyne og tilsvarende. Vi snakker altså om potensielt skadelige kjemikalier. Ikke om vann, luft og jord som er en del av vårt naturlige miljø.

Men jeg bruker sånn naturlig såpe og spray, jeg. BRA, sier vi da. Det er mye bedre. Men, husk at det legger fortsatt igjen et belegg på overflaten som tiltrekker seg støv og partikler, som senere virvles rundt i lufta og som du puster inn. Og det er fortsatt litervis med såpe som går i avløpet, og ut i naturen.

Men sa du plastikk? Ja, du hørte riktig. ENJO er i stor grad laget av plastforbindelser. Du har kanskje også hørt at det ikke er bra å amme spedbarn, fordi du overfører lagrede giftstoffer og tungmetaller til barnet? Men det er konkludert med at fordelene veier opp de eventuelle ulempene, så det er fortsatt anbefalt å amme. En litt søkt sammenligning tenker du kanskje nå, Men det er samme sak med ENJO. Fordi produktene har så høy kvalitet, så lite utslipp av plastpartikler i vask, så lang levetid, produksjonen er så ren (ENJO er karbonnøytralt), helsefordelene så store og miljøbesparelsene enorme er det verdt det. Om man ser stort på det.

Du sparer penger og tid. Man må investere for å tjene i lengden. Det gjelder alle områder av livet. Både økonomisk og helsemessig er det en betydelig gevinst over tid. Du sparer inn en pakke (kjemikaliefritt hjem) etter litt over ett år sammenlignet med en gjennomsnittlig husholdnings forbruk av rengjøringsmidler.

Så hva er vitsen? Jo, å spare helse, miljø, tid og penger med verdens beste vaskesystem.

Er det noe å lure på da? Svar på flere eventuelle spørsmål kan du finne her.

Ta kontakt om du ønsker veiledning eller demonstrasjon. Vi setter deg i kontakt med din nærmeste forhandler.

 

Posted on

Tips fra Grünerløkkas grønne frisør

Balanzera er en nydelig, grønn frisørsalong på Grünerløkka som åpnet i 2008. Det er Trude Lundevall som er gründeren bak salongen. En helskjønn dame som alltid møter kundene med et strålende smil og velkomstord på klingende telemarksdialekt.

I den lille salongen er det en egen atmosfære. Litt dempet og behaglelig. Lyst og fint. Frisørene tar seg god tid med hver kunde (og har aldri to kunder på en gang). God hodebunnsmassasje, dempet musikk, nydelig økologisk te eller kaffe, litt frukt, sjokolade og nøtter er en del av opplevelsen. Men dette er bare bonusen…

Hos Balanzera tilbys det behandlinger av høy kvalitet, med produkter som så godt som overhodet mulig er utan hormonforstyrrende, allergi- og kreftfremkallende stoffer. Det betyr at produktene til salongen er et godt og trygt alternativ for allergikere og folk med sensitiv hud, gravide og alle som er bevisste på helse og miljø.

Trude ville drive ein salong som er en trygg og god arbeidsplass for sine ansatte. Da gjelder det å ha kvalitet i alle ledd, alt fra produkt, atmosfære, utvikling med mer. Hun ønsket å være et forbilde for andre frisører og salonger. Vise at en ikke trenger å gå på kompromiss med kvaliteten selv om en velger å drive med økologiske og mer miljøvennlige produkter. “Jeg kunne ALDRI jobba i en tradisjonell frisørsalong” sier Tude. Når hun vet hvor mange skadelige stoffer de står oppi hver dag, og når det er så mye bedre kvalitet på de økologiske produktene.

Dette går som hånd i hanske med Enjos filosofi om å vaske rent uten sterke såper og kjemikalier. Til det beste for helsen og miljøet vårt! Nettopp derfor vil vi samarbeide tett med Balanzera og har plukket ut Trude som en av våre første ambassadør. Vi fridde altså, og Trude sa ja! For et lykketreff <3

Hos Balanzera får du kjøpt Enjo sine fine sminkefjernings-pads. De brukes kun med vann og er kåret til beste make up remover av Cosmopolitan i 2017.

Trude har dessuten noen gode stylingtips på lur til deg i dag. På nynorsk så klart. Vel bekomme:

Stylingtips frå den grønne frisøren:

Også når det kjem til håret gjeld det å tenke holistisk. Både det du påfører håret ditt utan ifrå og det du får inn i kroppen påverkar korleis håret ditt hår det. Så god helse er viktig for fint og spenstig hår. Det beste tipset eg vil gje for å få eit fresht hår i vinterhalvåret er å bruke produkt med reine næringsrike oljer. Dei bør óg ha naturlege såpestoff som ikkje tørkar ut hår og hovudbotn. Yarok sin Feed Your Moisture-sjampo er fantastisk.
I tilllegg ville eg bruka ein god oljehårkur når håret byrjar å bli matt å trist. Oljene vi har frå Zenz Organic luktar fantastisk og gir nytt liv til håret. 
Det kan også vera smart å rense håret litt djupare av og til, då plagar eg å bruke eplecidereddik blanda med vatn. Det fjernar stylingrestar og nøytraliserer ph-verdien i hovudbotn. Ein sunn og god hovudbotn er like viktig for håret som god nærlingsrik jord er for planter og andre vekster!
Posted on 1 Comment

Ellinors matverden

Ellinor kom feiende inn på Enjobanen for halvannet år siden, og har på rekordtid blitt en av både Norges og verdens beste forhandlere! Hun gjør en kjempeinnsats for å sette Enjo på kartet, ikke ikke minst ved å snakke “over alt” om helsefordelene ved å kutte ut såpe og kjemikalier fra huset. En inspirator av de sjeldne!

En annen stor fordel, som Ellinor ofte kommer tilbake til, er det ergonomiske overtrufne ved bruk av Enjo sitt moppestystem. Hun sliter selv med rygg og nakke, og hadde store problemer med å uteføre vaskejobben hjemme før hun begynte med Enjo. Men nå går det som en lek! Vaskedamen er avskjediget, da hun ikke lenger trenger hun å bøye seg for å dyppe i bøtter eller vri opp kluter. Eller krabbe på alle fire for å komme til.

Men vet dere hva? Når Ellinor ikke fyker rundt på Ringerike med Enjokofferten sin, eller på ski eller sykkel Hole Rundt, da står hun på kjøkkenet og tryller fram den deiligste maten du kan tenke deg. Ellinor er nemlig kostholdsutdannet, og helt RÅ på kjøkkenet! Å komme på salgsmøte hos Ellinor er en ren, gastronomisk nytelse. Og i tillegg er det sunt. Nesten for godt til å være sant…

Og det beste er at du kan kikk inn i Ellinors matverden på bloggen hennes som heter Kraftkost her…

Hun har  plukket ut noen godbiter som passer spesielt i jula:

Kokosboller

Julekake med surdeig

Julechutney

Sylte

Sarah Bernard

 

Ellinor er forresten også firsør med egen salong hjemme. Rimelig unik i sitt slag vil jeg påstå. Her selges nemlig alt fra Enjo til kosttilskudd, bøker og spekepølser! Så er du i Ringerikstraktene, kan du slå mange fluer i en smekk med en tur innom Ellinor altså. Hårklipp, matråd og Enjo. For en pakke! Du kan komme i kontakt med henne gjennom facebooksiden hennes her.

Posted on

Grønnere julefeiring del 2: (KJØTT)MAT

Vi ser det hvert år når julen nærmer seg; priskrig. Kampen om kundene gjennom å tilby den billigste julematen. Det burde ringe noen alarmklokker når ribbe er billigere enn smågodt. At årets beste måltid skal være billigere enn fredagstacoen. Og hva er den egentlige prisen? Med tanke på dyr, mennesker, helse og miljø?

Den siste tiden har det versert noen grufulle bilder fra norske grisefjøs i media. Dette er de aller styggeste eksemplene på hvor galt det kan gå når både bonde og system svikter. For noen blir slike bilder dråpen som får begeret til å renne over, og valget om å avstå fra kjøtt totalt responsen.

De aller fleste bønder i Norge gjør allikevel en god jobb, og tar vare på dyra sine så godt det går innenfor de rammene de har. Absolutt minste kravet til juleribba bør, etter vår mening, være at den er norsk, for å støtte opp om norsk matproduksjon. Gjerne fra en lokal produsent, som betyr mindre transport og dermed miljøbelastning. Og kjøp den til en anstendig pris! Spør i butikken hvor kjøttet kommer fra, om det ikke kommer tydelig fram på etiketten. Sporbarhet er lovpålagt, så dette er de pliktig å kunne svare på.

Det beste rådet er likevel å kjøpe kjøtt direkte fra en bonde du kjenner. Og kjenner du ingen, er det en god anledning til å få seg en bondevenn, og det brennkvikt! For eksempel gjennom facebook. Det finnes grupper som Rett fra Gården, hvor du kan spørre deg til råds om steder å handle. Alternativt kan du gå til en dedikert spesialbutikk eller slakteforretning, som vet hvor maten kommer fra. De har (gjen)oppstått over det ganske land i løpet av de siste årene. Støtt dem og samtidig de bøndene som setter kvalitet og dyrevelferd pluss høyest på agendaen.

Og når du først er i gang, og har fått deg en bondevenn…… Hvorfor bare kjøpe ribbe? Ribbe er i grunnen ikke bærekraftig i det hele tatt. Kjøp et halvt dyr når du først er i gang! Eventuelt spleis med naboen (en halv gris har to fine ribber), så har du svineaktig godt kjøtt for resten av året! Og, om du ser på prislappen, er dette dessuten en mye gunstigere løsning. Noen bønder selger julepakker på 5-10-20 kg, med ribbe, pølser, medisterdeig og skinke. Også et kjempefint, bærekraftig alternativ for alle parter.

Får du ikke tak i “glad ribbe”, vil jeg slå et slag for pinnekjøtt! Det er jo også er den tradisjonelle julematen for veldig mange nordmenn. Brorparten av norsk sau beiter ute om sommeren, og lever et fritt og godt liv. Med dertil god smak og helsegevinst på kjøpet.

Miljø, helse, kvalitet og smak går hånd i hånd! Velger du kjøtt fra dyr som har levd et fritt og godt liv, vil du først og fremst kjenne det på smaken. Marmoreringen av kjøttet (fordeling av fett og kjøtt) er bedre hos dyr som har vært i aktivitet og spist en variert diett. Fargen på kjøttet er mørkere og mer smakfullt, har en gunstigere fettsyersammensetning. God dyrehelse er altså på mange måter det samme som god helse for deg. Det kjente gamle slagordet, du blir hva du spiser, gjelder fortsatt altså!

God jul, og lykke til med matjakten!

Posted on

Søppel som julegaver og pynt?

Man kan resirkulere, gjenvinne og gjenbruke. Og man kan oppsirkulere! Det vil si gjenbruke det man tenker på som søppel eller ubrukelige ting til å lage noe helt nytt. Her er noen morsomme forslag til deg. Til julepynt eller til julegaver.

Gamle utslitte jeans kan rives opp i remser og flettes til en kul kurv. Til frukt, garn eller ved! Har du symaskin, kan det forvandles om til et kult skjørt, veske, pute og mye annet. Bruk bare lommene, ene benet eller sett sammen flere bukser til et lappeteppe. Bli inspirert her!

Tomme hermetikkbokser har et kjempepotensiale! Du kan dyrke i dem. Male dem. Pynte dem med bånd og knapper. Banke ut hull og lage lysestaker. Blomsterpotter. Til å oppbevare blyanter, saker og andre småsaker. Uendelig mange muligheter! Bli inspirert her!

Har du noen gamle tallerkener og kopper som det er gått et skår eller tre av. Evt kjøp noen fine på loppemarked. Disse kan med litt lim oppsirkuleres til lamper, kakefat eller fuglematere(!) Bli inspirert her!

Gåene lyspærer kan du henge på juletreet! Litt lim, glitter og tråd er alt du trenger for å lage superkule, fine og originale julekuler. De kan også bli til morsomme snømenn med litt maling, filt og lim. Eller hva med lyslykt? Bli inspirert her!

Små syltetøyglass er perfekte som små vaser, lyslykter. Eller hva med et minidrivhus? Bli inspirert her!

Gammel kortstokk i hus? Hva med å lage en søt liten bok med 52 sitater eller beskjeder til kjæresten? <3

 

Vær kreativ! Ha det gøy! Spar miljøet!

Posted on 2 Comments

Trine på gården

 

De siste årene har det blitt mye fokus på hva vi spiser, hvordan vi lager mat, eller ikke lager mat, og store økninger i antall ferdige kjøpte middagsløsninger. Dette har fått Trine til å tenke. På hva hun gir sine barn. På hva hun er med på å gi videre til neste generasjon av matvaner og uvaner? Hvilke livsstilsykdommer “godtar” vi bare? Og ikke minst allergier?

Historien om Trine på Gården startet med en drøm om å fornye mormors kjøkken. Helt fra hun var liten, har Trine hatt med seg sterke matminner om mat og opplevelser rundt kjøkkenbordet. Det ble for henne selve spiren til å starte drømmen om å skape matglede også for andre.

Inspirasjon ble drøm – og drøm ble virkelighet i 2012. Da åpnet Trine på Gården kjøkkenet på en liten, koselig bondegård i Søgne. Selv om de har vært små, har de hele tiden fokusert på å skape matgleder for andre gjennom satsing på lokale råvarer fra stolte bønder. Tine er opptatt av å ta vare på de gamle mattradisjonene, og i tillegg utnytte råvarene på det tidspunkt de er mest næringsrike og smakfulle. Trine kaller det ekte og ærlig mat.

Trines produkter inneholder ikke tilsettingsstoffer og det er fokus på å bruke minimalt med både salt og sukker. Målet er at produktene skal være sunnere enn tilsvarende produkter i markedet. Hun bruker alltid råvarer som er i sesong, når de har mest smak og høyest næringsinnhold.

Når man er opptatt av kvalitet og helse i matveien, er det også logisk å tenke helse og helhet ellers i husholdningen. Nettopp derfor var Enjo et helt naturlig valg for Trine. Hun vil spesielt anbefale kjøkkenproduktene, da det er viktig å holde det rent og ryddig rundt seg når man lager mat. Med Enjo går det lekende lett, og man trenger ikke være redd for å få såpe eller noe annet giftig i maten.

Vi er SÅ stolte og glade over å ha Trine med oss som ambassadør! Vi anbefaler Trines produkter på det varmeste. Året rundt, men kanskje spesielt nå i julen når det skal være noe ekstra godt på bordet. Både til julemiddagen og på julefrokostbordet.

Trine har en blogg med deilige oppskrifter og tips til julematen. Hun har også en nettbutikk, om du ikke finner varene i en butikk i nærheten av deg. Nydelige gavepakker til jul er det også. Spiselige gaver blir jo aldri feil!

 

Posted on

Supertriks fra selgerene til julevasken ++

I tillegg til de åpenbare løsningene som moppesettet og vindusvaskeren, som lar deg gjøre julevasken unna raskt og enkelt helt uten å involvere såpe og skadelige kjemikalier, får du her servert våre selgeres aller beste tips og triks til de litt mindre jobbene. De er ofte både tidkrevende og full av skadelig kjemi med “tradisjonelle” metoder. Vel bekomme!

Glasskluten er helt suveren når du skal dekke et pent julebord og ikke har brukt pen-glassene i skapet på en liten stund. Fukt kluten med spray-kannen og tørk over glass, bestikk og tallerkener. Da blir de skinnende blanke!

Sølvpuss uten smak (og lukt!) av sølvpuss! Sølvtøy som ikke er så veldig anløpet blir blank og fint bare ved å polere med tørr poleringsfiber. Er sølvet noe mer anløpet, bruker du grønn kjøkkenfiber og litt skurepasta. Bruk mye vann slik at skurepastaen ikke riper sølvet. La vannet renne. Skyll godt med «kokende» vann, tørk godt og poler med gul poleringsfiber. En bonus er at sølvtøyet ikke blir så fort anløpet igjen når du polerer med Enjofiber. Du kan bruker duohanske eller klut til kjøkken, og skurepasta på samme måte på messing, kobber og tinn. Pass på å skumme opp skurepastaen og bruke mye vann.

Flexi 25 cm m hvit fiber (ny og kun forbeholdt “finvask”) er superbra som “flaskekost” og til å vaske karafler og lignende,. Man kommer godt til nederst i falsen og i bunnen.

Til termokannene (og termos) som har blitt stygge inni, kan du bruke duoklut kjøkken. Fyll termokannen med litt kaldt vann og putt kluten oppi. Skru igjen og rist løs. Kanna blir skinnende blank igjen og alt belegg forsvinner. Helt magisk!

Har du hørt om trappehansken?! Støvhansken har fått nytt navn hos noen av kundene nemlig, da den er suveren i trapper der det er vanskelig å komme til i kriker og kroker!

Til vask og pleie av skinnsofa, kan du bruke universalhanske grovrent (baderomshanske fungerer også fint om du har denne) til å fjerne smuss, belegg, flekker etc. Bruk den grove siden der det er som mest skittent. Ettertørk med universalklut eller hanske. Når den er tørr setter du den den inn med skinn- og trebalsam. Polerer gjerne opp med den gule hansken til slutt, men ikke et must. Sofaen blir som ny!

Til fuger og steinheller er skurepasta og en skrubb tingen. Skrap av litt skurepasta med en kniv over området du skal skure, spray vann på og å skure i vei. Det blir skinnende hvitt hvis fugen er lys.

Har du prismelampe? Vask prismene med lett fuktet grønn kjøkkenfiber. Da blir de rene og blanke og skinner som aldri før.

Gummibukse- og sølejul? Bruk universalhansken! Enkelt å få regntøyet til barna rent uten å måtte vaske i maskina. Bruker én side med vann og en side av hansken tørr. Vask med ene siden og tørk med den andre.

Er uhellet ute? Rødvin, kaffe og likør på dressjakka? Ha duohanske tekstil klar! Tørk vekk det værste med et papir først. Fukt flekken eller hansken lett og vask i sirkler fra utsiden av flekken og innover.

La barna hjelpe til! Det finnes hansker i barnestørrelse! Da kan barna hjelpe til med julevasken og det er jo dessuten helt trygt med bare vann! Og gøy! Kontakt din forhandler eller oss på mail ang disse.