Posted on

Green Halloween – mer miljøvennlig på Halloween!

Nordmenn har et litt ambivalent forhold til Halloween. De som er født før, si 1990, har en tendens til å synes at det er noe tullball som har kommet rekende over dammen sammen med Valentines Day, og fortrengt noen av våre egne tradisjoner. Men, enten vi liker det eller ikke, ser det ut til at gresskar og skumle kostymer i oktober har kommet for å bli. Barna synes det er like gøy å kle seg ut og spise godteri enten det heter Halloween, julebukk eller fastelaven. Så la oss heller omfavne feiringen og gjøre det til en hyggelig stund (selv om den er litt skummel…) for små og store. Om vi legger litt mer sjel og omtanke i feiringen, kan vi kanskje også unngå at det blir et søpleberg igjen etter at festen er slutt! Her kommer noen tips til deg, til hvordan du kan gjøre feiringen litt grønnere, og samtidig litt mer personlig og morsom:

 

SPIS GRESSKARET

gresskar

Gresskar er en fantastisk råvare og kan brukes til både suppe, ovnsbaking, pai og kake. Halloweengresskarene er ikke egentlig dryket for smakens skyld, og er dermed ikke de mest kjøttfulle og smaksrike, men det betyr ikke at de ikke kan bli en god suppe eller kake for det! Det kan lagres, bakes, kokes, stekes og syltes. Med sin milde sødme og nesten florale, grønne undertone, gjør det seg i alt fra brennhete curryer til milde risottoer og søte kaker. Her, for eksempel er det mange idéer!

HJEMMELAGET ELLER GJENBRUKT KOSTYME OG PYNT

halloweenpynt

Pynt, utkledning og masker av plast kan være laget av forskjellige miljø- og helsefarlige stoffer. Dessuten blir det et avfallsproblem når festen er over. Det beste er å bruke noe du allerede har og lage din egen pynt. Det behøver ikke å være så komplisert. Pappas gamle frakk eller hatt. Noen gamle briller og skummel ansiktsmaling. Tenk bare om vi ikke hadde hatt så enkel tilgang til billige kostymer, så måtte vi bruke kreativiteten vår litt mer. Det har vi ikke vondt av! Om du trenger noen tips kan du se her.

GODTERI I LØSVEKT

godteri halloween

Det har vært et (overdrevent?) fokus på at alt godteriet som deles ut på halloween bør være innpakket, for å unngå spredning av bakterier. Her syns vi heller fokuset bør ligge på alt det unødige søppelet som denne innpakningen fører med seg. Sannsynligvis er det ikke mer bakterier på det godteriet, enn hjemme i din egen stue. Vi slår et slag for emballasjefri – og aller helst hjemmelaget snop på halloween!

DROPP PLASTBØTTA

plastbøtte halloween

Alle butikkene er nå fulle av små orange plastbøtter til – skrekk og gru – engangsbruk på halloween. Selvsagt kan du spare på den bøtta og bruke den om igjen neste år, men i og med at det selges bøtter i bøtter og spann (…) hver år, har vi en mistanke om at størstedelen av disse bøttene går rett i søpla sammen med andre halloweeneffekter, gresskar og pynt den 1. november.

GIFTFRI ANSIKTSMALING OG SMINKEFJERNING

Ansiktsmaling kan inneholde hormonforstyrrende og allergifremkallende stoffer. Velg derfor naturlige merker dersom du skal male og sminke barna, som for eksempel denne.

Og om du lurer på hvordan du kan fjerne sminke på den mest skånsomme og bærekraftige måten, så har vi løsningen på det. Med våre eyepads eller ansiktshanske fjerner du både sminke og ansiktsmaling lett, bare med vann.

 

 

 

Mer inspirasjon til en giftfri og bærekraftig livsstil?

HVA ER ENJO

Å inspirere til helse, sunnhet, bærekraftig livsstil og et godt innemiljø– det er det ENJO handler om.

Vårt mål er at ENJOs produkter skal bidra til å gjøre hverdagen din enklere, ta innemiljøet på alvor og samle familien i et giftfritt hjem igjen. ENJO selger fiberprodukter av høyeste kvalitet, utviklet og produsert i Østerrike. Når vi setter sammen våre rengjøringsprodukter, skaper vi balanse mellom det sunne og det effektfulle. Dette er med på å holde både humør og kropp på topp – for hele familien. Du finner alle våre produkter her i nettbutikken, men vi har også frittstående forhandlere rundt omkring i landet som kan komme hjem til deg, demonstrere produktene og veilede deg best mulig. Helt gratis selvfølgelig. Ta kontakt på mail om du ønsker demonstrasjon.