Publisert 4 kommentarer

Klimanøytralt produkt

Visste du at Enjoproduktene er klimanøytrale? Men hva betyr egentlig det?

Enjo International signerte Illwerke VKW´s “Climate Neutral Alliance” i september 2015. Alliansen hensikt er å bidra til en løsning på verdens klimautfordringer. En av Enjos kjerneverdier er å spare miljøet, både med tanke på ressurser og energi. Derfor tas det en hel rekke forholdsregler for å holde bedriftens totale utslipp av CO2 så lavt som overhodet mulig.

Noen av tiltakene er blant annet:

 • Grønn energi, det vil si energi fra fornybare kilder
 • Kort avstand mellom råvare og produksjon. Over 70 % av Enjos underleverandører holder til i samme distrikt.
 • 100 % resirkulering. Alt avskjær i forbindelse med produksjon blir resirkulert
 • Alle tekstiler er Øko-tex-sertifisert

Allikevel er det ikke til å komme unna noe utslipp i forbindelse med produksjonen. For å kompensere for dette er Enjo med å finansiere et skogplantingsprosjekt i Nicaragua. Nærmere bestemt i landsbyen San Juan de Limay, et område som har hatt store sesongrelaterte utfordringer med både flom og tørke. Familer med små gårder jobber sammen, gjennom prosjektet, for å gjenplante tidligere skogområder. Hele prosjektområdet er på over 8600 dekar, og takket være bærekraftig drift av skogen, gjennom flere år, holder nå jorda bedre på vannet. Som igjen betyr at området er mye mer robust for svingninger i nedbør, og urfordringene med flom og tørke er minimert.

I filmen under kan du se mer om prosjektet. I tillegg til å bedre tilstandene miljømessig, er det også et stort sosial aspekt ved prosjektet. Det skaper arbeidsplasser og styrker bøndenes posisjon i samfunnet.

Jo, at Enjo er klimatøytralt betyr…

At du ved å kjøpe enjoprodukter ikke bare sørger for en miljøvennlig løsning for deg lokalt, ved å redusere ditt forbruk av reholdsprodukter og plastsøppel. Du bidrar også med noen kroner til bedre klima og muligheter for et knippe familier i Nicaragua.

Så nå kan du vaske videre. Ikke bare blir det rent. Du får også helt ren samvittighet på kjøpet.

Sjekk ut utvalget i nettbutikken og katalogen her på siden. Ønsker du mer informasjon og demonstrasjon, send oss en mail. Vi setter deg i kontakt med din nærmeste forhandler.

 

 

 

 

4 kommentarer på “Klimanøytralt produkt

 1. Selger bra, men klimanøytralt er det ikke. CO2 er heller ikke farlig. Jorden trenger det. Men miljøet er dere bra for. Jeg har selv jobbet med produkter dere selger for Clean Trend for mange år siden så jeg er veldig positiv til produktene deres. Men klimanøytralt er feil. Men det brukes for at hele verden skal reddes fra global oppvarming og mindre CO2. Klima og miljø er to forskjellige ting, men det er det ikke mange som forstår. Jeg er redaktør på en side som heter Klimasannheten på fb. Ta en kikk på den.
  Ha en fin ren dag.
  Mvh Erik Strandhua,

  1. Hei Erik! Takker for innspill. Enjo ønsker å redusere miljøbelastningen fra produksjonen til et minimum, og samtidig kompensere med gode miljøtiltak (i videste forstand). Håper du syns det er en god investering. Fin dag til deg også! 🙂

 2. Bevisen för minimalt utsläpp av mikroplast är frånvarande. Vad är det som gör att Enjos produkter inte släpper mer plastpartiklar? Och hur kan Enjo producera produkter av polyester, akryl och polyamid med litet CO2 avtryck när produktion av dessa material i sig är miljöfientlig? Varför kan man inte producera Enjos produkter med organiska material? Jag saknar konkreta förklaringar och tal.

  1. Hei, Emelie!

   Takk for innvending og spørsmål. Vi ser at det kan være litt å ta i med påstanden om 100% klimanøytralitet, og har fjernet dette. ENJO International signerte med Climate Neutral Alliance, som jobber for å minimere klimagassutslipp med 80-100% innen 2025.

   ENJO har også ISO 9001- (verktøy for å redusere feil under prosess og er tilpasset alle virksomheter som påvirker kvalitet) og 14001-sertifikat (minimering av belastning på miljøet og tilrettelegging for en bærekraftig vekst og økt lønnsomhet).

   ENJO er Oeko-Tex-sertifisert, noe som handler om hvordan tekstiler og materialer er prosessert, farget og fremstilt, og Oeko-Tex-tekstiler er helt uten skadelige kjemikalier. Det er strenge kriterier som bli årlig omtalt og oppdatert, og testingen tar hensyn til alle tenkelige måter at skadelige stoffer kan komme inn i kroppen.

   Når det gjelder organiske materialer, er ikke dette testet for skadelige stoffer på lik linje med Oeko-Tex Standard, fordi det handler mer om hvordan råmaterialene gror.

   ENJO er mer opptatt av at vi skal minimere såpeforbruket, og vil heller satse på supereffektive ENJOtex-fibre som rengjør mer enn godt nok med kun litt kaldt vann. Du kan redusere såpeforbruket med rundt 90%, som gjør at du sparer både helsa, miljøet og økonomien. Produktene vil vanligvis vare i minst tre år, og i stedet for å kaste det kan det leveres til oss og det blir oppsirkulert til blant annet isolasjon.

   Du kan lese mer om ENJO og mikroplast i dette blogginnlegget; https://enjo.no/2019/04/08/alt-enjo-mikroplast/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.