Publisert på

100 % klimanøytralt produkt

Visste du at Enjoproduktene er 100 % klimanøytrale? Men hva betyr egentlig det?

Enjo International signerte Illwerke VKW´s “Climate Neutral Alliance” i september 2015. Alliansen hensikt er å bidra til en løsning på verdens klimautfordringer. En av Enjos kjerneverdier er å spare miljøet, både med tanke på ressurser og energi. Derfor tas det en hel rekke forholdsregler for å holde bedriftens totale utslipp av CO2 så lavt som overhodet mulig.

Noen av tiltakene er blant annet:

 • Grønn energi, det vil si energi fra fornybare kilder
 • Kort avstand mellom råvare og produksjon. Over 70 % av Enjos underleverandører holder til i samme distrikt.
 • 100 % resirkulering. Alt avskjær i forbindelse med produksjon blir resirkulert
 • Alle tekstiler er Øko-tex-sertifisert

Allikevel er det ikke til å komme unna noe utslipp i forbindelse med produksjonen. For å kompensere for dette er Enjo med å finansiere et skogplantingsprosjekt i Nicaragua. Nærmere bestemt i landsbyen San Juan de Limay, et område som har hatt store sesongrelaterte utfordringer med både flom og tørke. Familer med små gårder jobber sammen, gjennom prosjektet, for å gjenplante tidligere skogområder. Hele prosjektområdet er på over 8600 dekar, og takket være bærekraftig drift av skogen, gjennom flere år, holder nå jorda bedre på vannet. Som igjen betyr at området er mye mer robust for svingninger i nedbør, og urfordringene med flom og tørke er minimert.

I filmen under kan du se mer om prosjektet. I tillegg til å bedre tilstandene miljømessig, er det også et stort sosial aspekt ved prosjektet. Det skaper arbeidsplasser og styrker bøndenes posisjon i samfunnet.

Jo, at Enjo er klimatøytralt betyr…

At du ved å kjøpe enjoprodukter ikke bare sørger for en miljøvennlig løsning for deg lokalt, ved å redusere ditt forbruk av reholdsprodukter og plastsøppel. Du bidrar også med noen kroner til bedre klima og muligheter for et knippe familier i Nicaragua.

Så nå kan du vaske videre. Ikke bare blir det rent. Du får også helt ren samvittighet på kjøpet.

Sjekk ut utvalget i nettbutikken og katalogen her på siden. Ønsker du mer informasjon og demonstrasjon, send oss en mail. Vi setter deg i kontakt med din nærmeste forhandler.

 

 

 

 

2 kommentarer på “100 % klimanøytralt produkt

 1. Selger bra, men klimanøytralt er det ikke. CO2 er heller ikke farlig. Jorden trenger det. Men miljøet er dere bra for. Jeg har selv jobbet med produkter dere selger for Clean Trend for mange år siden så jeg er veldig positiv til produktene deres. Men klimanøytralt er feil. Men det brukes for at hele verden skal reddes fra global oppvarming og mindre CO2. Klima og miljø er to forskjellige ting, men det er det ikke mange som forstår. Jeg er redaktør på en side som heter Klimasannheten på fb. Ta en kikk på den.
  Ha en fin ren dag.
  Mvh Erik Strandhua,

  1. Hei Erik! Takker for innspill. Enjo ønsker å redusere miljøbelastningen fra produksjonen til et minimum, og samtidig kompensere med gode miljøtiltak (i videste forstand). Håper du syns det er en god investering. Fin dag til deg også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *